FENG SHUI SAVJETOVANJE

Posao savjetnika sastoji se u projektiranju, odabiranju, mijenjanju i namještanju prostora tako da Vi i Vaš prostor budete enegetski podržani.

Feng Shui savjetovanje se koristi prilikom:

  • Provjere (check-up) stambenog ili poslovnog objekta
  • Izgradnje novog stambenog ili poslovnog objekta
  • Traženja i preseljenja u novi prostor
  • Biranja i/ili kupovanja stambenog ili poslovnog prostora
  • Uređenja i adaptacije vanjskog prostora (vrtova i okućnica)
  • Biranja datuma za važne događaje (vjenčanja, osnivanje poduzeća, potpisivanje ugovora i slično)

Ako i nema problema, savjetnik može, u svrhu prevencije dati savjete i sugestije glede rasporeda unutar i izvan prostora. U protivnom, kada je već došlo do problema, poteškoća, neharmoničnosti i slično, savjetovanje će omogućiti da dobijemo pravu sliku trenutnog stanja i rješenja koja će pomoći da se te poteškoće prevladaju. U oba slučaja, savjetnik analizira i procjenjuje “kvalitetu” prostora i mogućnost njegovog “oporavka” sukladno željama, ukusu i financijskim mogućnostima klijenta.

Kako izgleda Feng Shui savjetovanje?

Po dogovoru se dolazi u Vaš stan ili poslovni prostor. Klijent treba imati jasnu ideju o tome zašto želi savjetovanje, koje probleme želi riješiti i što očekuje od savjetovanja. Potrebno je pripremiti tri kopije tlocrta unutarnjeg i vanjskog (ukoliko postoji) prostora, kao i datume rođenja svih članova obitelji (radi li se savjetovanje za stambeni prostor), odnosno upravitelja poduzeća (radi li se savjetovanje za poslovni prostor).

Nakon razgovora, slijedi praktičan dio u kojemu klijent više ne sudjeluje, a sastoji se od analiziranja energija unutarnjeg i vanjskog prostora uz pomoć kineskog kompasa (Luo Pana), vrlo preciznog alata kojim se postiže izuzetno točno očitanje smjerova i energija objekta koji se analiziraju. Na osnovi njih kalkulacijama se izračunava energetski DNK objekta.

Analiza prostora se uvijek obavlja po danu (u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima) i traje od 1 do 3 sati. Na temelju toga se otkrivaju energetske blokade te se vezano uz to preporučuju rješenja koja će uravnotežiti prostor. Rješenja poput: preporuka koju sobu namijeniti kojem članu obitelji, pravilan razmještaj pokućstva i uporaba boja, pozicioniranje kreveta, radnih stolova i tome slično.

Najkraće rečeno, traže se rješenja koja će uravnotežiti i iskoristiti Vaš stambeni ili poslovni prostor tako da to bude najbolje za Vas, a opet sukladno Vašim željama. Do optimalnog rješenja dolazimo dogovorom, a ne nametanjem rješenja “jer po Feng Shuiju to i to se mora tako učiniti”. Rješenja nisu unaprijed “programirana” i izvađena iz priručnika, već kreativna, izvorna, fleksibilna i što je važno naglasiti, potpuno različita za svakog pojedinog klijenta.

icon

Što poslije savjetovanja?

U dogovoru s klijentom, u određenom vremenskom roku, šalje se pisano izvješće analize prostora, s objašnjenjem svih preinaka koje se trebaju napraviti kako bi došlo do željenih promjena. Nekad će do promjena doći vrlo brzo, nekad kroz određeno vrijeme, ovisno o tome koliko vremena treba energiji da se promijeni.

Važno je naglasiti da do željenih promjena može doći samo ako se u praksu provedu preporučene preinake. Nerealno je očekivati da će samo ``fizičko`` prisustvo savjetnika promijeniti energiju prostora.
Feng Shui je metoda analiziranja i mijenjanja energije. Ponekad se susrećemo s čimbenicima koji ograničavaju i onemogućavaju bilo kakvu promjenu u energetskom smislu – najčešće zbog određenog pravca na kojemu leži stambeno/poslovni prostor ili okoline koja ga okružuje. Glede toga, možda se neće moći naći rješenja koja bi mogla dovesti do željenih promjena, već Vam samo ukazati zbog čega je do njih najvjerojatnije došlo. U takvim slučajevima, savjetovat ću Vam da pomoć potražite na drugom mjestu.

Držim da je važno naglasiti da Feng Shui nije knjižica ``recepata`` koja će nam reći kako se obogatiti preko noći ili kako naći idealnog partnera u rekordnom vremenu, već je to disciplina koja ima za cilj pomoći ljudima, na vrlo konkretan način, bilo u osobnom ili profesionalnom životu, putem uravnoteženja yina i yanga. Moja je uloga da Vas iskreno i dobronamjerno savjetujem, bez predrasuda i (pr)osuđivanja kako bih Vam pomogla najbolje što mogu u stvaranju ``dobrog`` Feng Shuija za sve – kako za ljude, tako i za okoliš sukladno filozofiji taoizma iz koje je potekao i koja teži uspostavi harmonije između čovjeka i prirode. I ne samo to: Feng Shui znači i ``vratiti čovjeka prirodi``, odnosno vratiti se sebi samima.

UPIT ZA PONUDU

    Provjera privatnosti


    Pročitao/la sam i slažem se Provjera privatnosti